Një kohë iku, perëndoi, e sa shumë të tilla, kanë ardhur e shkuar, ndërsa ne, duket sikur qëndrojmë në të njëjtin vend. Duket se jemi vrojtues të fatit tonë tragji – komik, spektator i një tragjedie pafund, që nuk guxojmë të ngremë krye e të ndalim aktin final. Askush nuk mund të thotë se kush jemi e ku po shkojmë? Ata, hienat politike, çirren me sa fuqi kanë; ne ulim kryet e dëgjojmë. Dhe koha ikën e asgjë nuk ndryshon. Nga mjerimi mund të presësh gjithçka; vjedhje, plaçkitje, kurvëri…I kemi shitur të gjitha: pasuri e nder; nuk na ka mbetur më asgjë. Përse më vijnë sot në mendje më vijnë keto vargje:

     “Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

        Po sikur lisi i rrxuem përdhe,”

Duket sikur jemi dorëzuar e presim me sytë nga qielli dhe nga bota. E, të dyja bashkë duket sikur thonë: Çfarë po bën ti me fatin tënd, o njeri?! Zgjohu, ndrysho, mos rri si i ngrirë! E ne sërish bëjmë sikur nuk dëgjojmë, e sërish rrimë e presim; fatin tonë tragjik, si spektatorë vështrojmë.

“For Love”, is the first novel of Teuta which is published in Tirana, October 2012. A young journalist graduated in the Netherlands returns to her country. She was full of dreams and hope. It turned out that all the doors were slammed in her face, and she has to leave her country.
I was hooked from the very beginning of this book. Even though this is Teuta’s first novel, I loved the unpredictability. ​I​t​ i​s very hard​ for me​ to find books that pleasantly surprise me, but this book was not the case. Also the description of the characters and places are full of emotion, though the book is written in a journalistic style. I would have enjoyed it better if it lasted a bit longer, because when you finish a good book it feels like you just gave farewell to an old friend.
– Jeta Bullari Zaimi

What people say?

By Silvana Lutaj on November 23, 2012
Well done! The pages keep turning, and I could not wait to finish it.
By Xhuli Keko on January 17, 2013
I love your writing style. I was traveling with you in Amsterdam, Paris and Tirana.
By Linda on September 10, 2013
I enjoyed this novel, every one of us who is graduated abroad, has faced the same reality back home.
By Erinda Bushi on March 8, 2014
Good job! Don’t stop writing. I can't wait for your next one.